Най-големите митове за зимната сватба

1 (3)Зимата е все по-популярен сезон за сватби и има основателна причина за това. Да се вречете на фона на побелели планински върхове и снежен пейзаж, е уникално преживяване. Освен това тази красота е отлична възможност за сватбения фотограф да запази магията на мига. Въпреки това, зимата като време за сватба продължава да е заобиколена от редица предубеждения.

Мит 1: Не можете да имате церемония на открито

Докато времето през зимата може да поднесе изненади, то няма студ, с който инфрачервените печки и тентите да не могат да се справят. Разбира се стига да желаете официалната церемония да бъде на върха на планината или на поляна заобиколена от покрити със сняг борове. Просто церемонията трябва да бъде по-кратка и е важно гостите да знаят предварително плана, за да са подходящо облечени. Със сигурност ще искате да предоставите на гостите си шалове и топли напитки, докато трае церемонията. Добре би било да осигурите шейни теглени от коне или да се ползва ски лифт, за да се придвижат гостите до определеното място

Мит 2: Всички снимки ще бъдат на закрито

Докато снегът и студът могат да ограничат времето за снимки на открито, то те ще ви принудят да бъдете винаги един до друг с бъдещия съпруг/съпруга. Имайте под ръка ръкавици, стилен вълнен шал или палто и зимни ботуши, които да сложите, когато не се снимате или правите забавни снимки в снега.

Мит 3: Задължително ще трябва да сте със сватбена рокля с дълги ръкави.

Естественият избор за сватба през зимата е рокля със дълги ръкави. Това е и чест избор за сватби през пролетта и есента. Но е факт, че по време на церемонията през зимата няма да бъдете прекалено дълго време навън. Ако все пак студът ви притеснява, може да помислите за наметало от топла материя, затворени обувки или булчински ботуши и дискретен топъл чорапогащник под роклята, които да ви предпазят от минусовите температури.

Мит 4: Гостите Ви няма да искат да отидат на зимна сватба.

Всъщност е точно обратното. Като се има предвид, че повечето сватби се правят на пролет и лятото, гостите ви ще искат да усетят атмосферата на зимната сватба. Преживяването ще бъде коренно различно от сватба през топло време. Възможността да се возят в шейна теглена от коне през заснежена гора, е едно уникално преживяване. Всички всъщност ще преживеете една вълшебна приказка.

Мит 5: Храната ще е студена и неразнообразна

Абсолютно погрешно е схващане, че ястията ще бъдат студени и че ще има ограничение откъм разнообразие. Вярно е, че някои плодове ще бъдат извън сезона като праскови и кайсии, но за сметка на това има други, които са в изобилие. Освен това зимата е перфектното време да се сервират храни, които през другите сезони би била твърде тежка.

Мит 6: Темата на сватбата ви задължително трябва да бъде зимна.

Вярно е, че зимната сватба и темата „Зимна приказка“ често вървят ръка за ръка. Но няма правило, което да задължава, че това трябва да бъде единственият избор на тема и украса. И докато свещи и цветова палитра от бяло и сребърно ще създадат вълшебна приказна атмосфера, то можете спокойно да експериментирате с цветове и декорации по ваш избор. Ако все пак държите на класическа празнична тема, можете да го планирате без цялото събитие да е крещящо коледно. Само заменете традиционната комбинация от червено и зелено с по-изискана палитра от бордо и смарагд.