Булченски букет

Има много важни неща, които ще направят сватбата ви перфектна. Едно от тези неща е да изберете цветята за нея. Но най – важният ангажимент свързан с избора на цветя е изготвянето на булчинския букет. Да избереш идеалния булчински букет, букета за шаферката и букета за моминското парти е съществена част от всяка сватба и е важно да работите заедно с вашия флорист, за да сътворите заедно това, което вие искате.

Част от избора на перфектния сватбен букет е да уведомите вашия флорист какво харесвате и какво не и то няколко седмици преди събитието. Важно е флористът, който сте избрали да направи вашия булчински букет, да знае любимите ви цветове, предпочитаните от вас цветя, вашия вкус и стил. Важно е така също да знае и какъв цвят ще използвате за украса на ресторанта. Ако дадете парченце от плата, с който ще бъде декориран ресторанта, флористът ще направи така, че този цвят и цвета на вашия булчински букет да се съчетават по възможно най-подходящия начин.

Една булка обикновено знае какви цветя иска за своята сватба, без значение през кой сезон ще бъде сватбата. А на пазара има всичко, което сърцето й желае, но понякога на доста висока цена. И ако сте булка, която е „притисната” от бюджета, тогава ви съветваме да изберете цветя според сезона.

Някои цветя, които често са използвани в сватбената украса са целогодишни. Такива са рози, лилии, маргаритки, орхидеи, хризантеми, карамфили. Тези цветя са в най-различни цветове, така че да бъдат задоволени желанията на булката не е проблем. Цените са различни, но тези на карамфилите и хризантемите са достъпни като цена през цялата година. Розите са винаги на разположение, но понякога са и доста скъпи.

Бялото все още е най-традиционния цвят за булчински букет, без значение от сезона. Класическите сватби винаги се придържат към бялото, кремаво. Един от най-зашеметяващите булчински букет е добре аранжиран дълго стеблен крем с лилии. Техните стебла се вплитат със сатенена панделка. Просто великолепно! 

Цветя според сезона:

Зимните сватби са известни с искрящи цветове на фона на типични зимен бял цвят.

Пролетните сватби са типични с по-деликатните цветове – нарцис, лале, виолетки, фрезия, гардении и ароматния люляк. Пролетните цветове варират от пастелно розово до кремаво жълто, цвят на мандарина.

За летните сватби природата предлага всички възможни цветове – цветовете на дъгата. По това време на годината има изобилие от цветя, а и са доста по-евтини, така че може да си позволите повече цветя за вашата сватба. А цветята никога не са достатъчно за една сватба. Лятото ви предлага лилии, маргаритки, далии, орхидея, димитровче, циния, рози, слънчогледи и много други.

Есенните сватби са в много меки цветове – наситено червено, оранжево, жълто и кафяво. Цветята през този сезон са лилии, слънчогледи, карамфили и други….

Без значение от сезона винаги ще намерите цветето в подходящия цвят, за да задоволите своите желания.