7 неща, които младоженците никога не трябва да казват

Ние от Magnetik day вярваме, че по време на сватбата, Вие скъпи младоженци трябва да бъдете най-щастливите хора на земята. Ако и Вие споделяте това мнение, никога не изричайте следващите неща към Вашия бъдещ семеен партньор.

Мая и Пламен

1.  “Виж, цветята/храната/тортата/DJ-ят не ме засягат!”

Факт е, че организирането на сватбата е първото голямо, съвместно изпитание пред бъдещите младоженците. То е сериозно предизвикателство, защото в процеса на подготовката на сватбения ден се превръща в място, където различните им индивидуалности и характери, се проявяват. Нормално е младоженците да предпочитат да се занимават с едни задачи, вместо с други. Списъкът със задачките е огромен, като се започне от избора на брачни халки, изготвяне на списъка с гости, подбор и дегустация на меню и торта, избор на песни в сватбения плейлист на DJ-я, и флоралната украса т.н. И вместо да кажете на бъдещия си спътник в живота “Не ме занимавай! Това е твой проблем.“ Обяснете, че бихте желали да се занимавате със онези задачи, които ще ви доставят най-голямо удоволствие. Покажете, че имате пълно доверие в партньора си. И предложете мнението си, само ако бъде поискано.

2. “Не смяташ ли, че е по-добре, ако вместо сватба се оженим тайно?”

Всеки от Вас казва това най-малко веднъж или два пъти по време на планирането на сватбата. Разбира се без наистина да го мисли. Вероятно това е резултат от напрежението и чувството на неудовлетвореност от безбройните препъни камъчетата. Ето защо е изключително важно да споделяте с вашата половинка как се чувствате. Тя/Той най-вероятно е също толкова изнервена. Изберете си вечер от седмицата и място, където да не говорите за сватбата, а да бъдете мили и нежни един с друг. Да изразите любовта си.

3. “Майка ми каза, че ти трябва да сервираш тортата на сватбата.”

Ако наистина искате Вие лично да сервирате тортата, за да засвидетелствате внимание към вашите гости, го направете. Но да предлагате нещо, което звучи като разпореждане, изказано от някой извън вашия вътрешен кръг (т.е. вие двамата), трябва абсолютно да го избягвате. Ако родителите ви помагат финансово, имат право на глас, но не и да натрапват свои решения. Все пак те това е Вашата сватба.

4. “Трябва да поканя всички от офиса и да резервирам клуб.”

Това звучи нелепо. Можете да планирате списъка с поканените, точно толкова, колкото и партньорът Ви. Встъпвате в брак – светът на щастливите компромиси. Вместо да правите декларации, решете колко човека, искате да поканите. Това решение ще го вземете на база големината на мястото и бюджета Ви. Ако трябва да поканите важни хора от фирмата, направете го. Но не очаквайте вашият бъдещ съпруг/съпруга да покани само семейството си, само защото пръстите Ви са широки, когато каните.

5. “Майка ти пак ми звъня?”

Семействата „полудяват“. Това е доказан факт. И тази „лудост“ е истински се изостря при планирането на сватбата. Така че, ако вашата свекърва или тъща е сложила телефона Ви на бързо избиране в този период, бъдете търпеливи това е временно. Върнете й обаждане. Все пак сте почти семейство.

6. “Можем ли да изтеглим заем от банката, за да платим сватбата?”

Не губете ума си! В най-добрия случай бъдещият Ви спътник в брака ще реши, че губите трезвата си преценка. В действителност, именно това може би се случва, защото големи и малки детайли, могат да доведат именно до там. В най-лошия случай, можете да кажете “да”. Така започвате съвместния си живот с финансови тежести. Има много начини да спестите от всеки аспект на вашата сватба, за да не посягате към банков кредит само за един, макар и изключително важен ден. Истински важни са чувствата ви един към друг, които продължават цял живот. А и бракът Ви тепърва започва. Парите са изключително важни от тук нататък

7. “Може би ще е добре да свалиш някой килограм за сватбата.”

Дори не си го и помисляйте! Фактът, че ще имате сватба, не е изненада за вашия бъдещ съпруг/съпруга. Ясно е, че ще има много хора, чиито очи ще са вперени във Вас. Ще има и фотограф, който ще запечата момента. Но с една такава „молба“ само ще нараните любимия си човек. Ако желаете да спазвате определен предсвадбен хранителен режим, съчетан с фитнес, това е прекрасно. Човекът до Вас вероятно ще се присъедини към него. Но, ако започнете да говорите сериозно за сваляне на килограми, сватбеният ви ден ще бъде всичко друго, но не и приятен.